Het succesverhaal van Marcus

Marcus heeft een jaar bij ons gewerkt op de servicedesk. Nu gaat hij de overstap maken naar Centric. Wij waren benieuwd naar zijn ervaringen van het afgelopen jaar.

 

Marcus heeft een jaar bij ons gewerkt op de servicedesk. Nu gaat hij de overstap maken naar Centric. Hij heeft het afgelopen jaar veel geleerd en is enorm gegroeid. We gaan hem missen maar zijn heel trots dat hij deze mooie stap kan zetten! Wij waren erg benieuwd naar zijn ervaringen van het afgelopen jaar. Lees hier onder het interview met Marcus.

Hoe ben je ooit bij Qmagic gekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging! Ik was gewoon een beetje vacatures aan het kijken volgens mij via indeed of nationale vacaturebank en toen kwam ik een vacature tegen voor systeembeheerder en daar heb ik toen op gereageerd. Toen werd ik vrijwel direct daarna benaderd door Ilhem van Qmagic en die gaf aan dat het een vacature was voor op de servicedesk. Dat was ook prima want dat had ik in het verleden ook gedaan dus dat was allemaal geen probleem. Zodoende eigenlijk direct in dienst gekomen bij Qmagic.

Wat is je vooropleiding/Wat deed je voor Qmagic?

Ik heb hiervoor een jaar gewerkt als support engineer/servicedesk medewerker bij een automatiseerder. Hier heb ik tijdens mijn studie mijn eindstage gelopen en daar ben ik toen blijven hangen. Een kleiner bedrijfje, stuk of 7/8 man in dienst en dat was uiteindelijk niet helemaal mijn ding. Ik was op zoek naar wat nieuws en daarom ben ik verder gaan kijken en bij jullie terecht gekomen.

Wat waren je werkzaamheden bij de opdracht die je deed?

Voornamelijk de gebruikersondersteuning. Het ondersteunen van de klanten, het op weg helpen van de klanten, stukje beheer van de klantomgeving, veel klantcontact, telefonie/mail, wijzigingen en autorisaties doorvoeren, dus heel erg gevarieerd eigenlijk. Ik deed met name de beheerwerkzaamheden en het ondersteunen van de gebruikers.

En wat vond je het leukste van alle werkzaamheden?

Het klantcontact spreekt mij altijd heel erg aan, dus gewoon het praten met de mensen en ze helpen. Vaak zijn ze ook erg dankbaar als ze met een probleem komen wat ik daarna oplos. Dus dat is toch weer even een stukje waardering voor je werk.

Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt het afgelopen jaar?

Toch wel dat je jezelf moet blijven door ontwikkelen. Veel mensen denken, ik heb mijn diploma en dan ben ik klaar. Maar ik heb toch wel echt gemerkt dat je binnen de ICT zo veel mogelijkheden hebt en dat er zo veel studies mogelijk zijn, dat je vanuit daar jezelf heel ver door kunt ontwikkelen.

Oké! En hoe heb je deze doorontwikkeling voor jezelf aangepakt?

Ik ben bezig geweest met allerlei dingetjes. Zo ben ik op het moment nog bezig met mijn ITIL-studie. Ik heb een planning gemaakt voor wat ik na mijn ITIL wil gaan doen. Ik heb al een soort looproute voor mezelf uitgeschreven wat ik voor een studies wil gaan doen om mezelf verder door te ontwikkelen.

En kan je dit naast je werkzaamheden doen?

Het volgen van de studie is wel in je eigen tijd natuurlijk, dus dit is gewoon vaak in mijn avonduren. Ik zit zelf bij een drukke klant dus wij hebben niet veel mogelijkheden om dit tijdens kantooruren te doen, mocht het een keer rustig zijn dan is hier wel de vrijheid voor om dit te doen. Over het algemeen ben je tijdens het werk wel bezig met de werkzaamheden en is de studie voor in je eigen tijd. Dit moet je even weten te combineren. Ik vind dit te doen, ik weet gewoon dat ik er de tijd voor moet maken.

Wat kan je starters die op zoek zijn naar een baan in de IT meegeven?

Dat je jezelf goed moet inlezen over een bedrijf, dat je weet wat je ervan kan verwachten. Dat je naar iets moet zoeken wat aansluit op hetgeen wat je graag wilt. De ICT is heel breed. Ik heb zelf ook eerst een andere baan gehad en daarna kwam ik erachter dat dit het niet voor mij was. Dus ook proberen en kijken of het wat is, vanuit daar kan je dan weer verder.

Hoe heeft Qmagic geholpen aan jouw groei tot IT-professional?

Qmagic heeft me super goed geholpen. Ze zijn altijd heel flexibel, en alles is mogelijk. Ik heb een studie kunnen aanvragen via Qmagic waarmee ik nu bezig ben, namelijk mijn ITIL. Ook werkt Qmagic altijd mee aan een oplossing voor alles. Ik woonde toen ik begon in Groningen en de standplaats was in Hoogeveen, dus toen werd er een leaseauto geregeld. Dus ze hebben geholpen door de kansen en de mogelijkheden te creëren om dan uiteindelijk ook bij Centric binnen te kunnen rollen.

Wat vind je van het contact tussen jou en Qmagic?

Ja super goed. Altijd heel makkelijk en laagdrempelig. Meestal app ik Genevieve en die regelt het meteen. Als er wat is dan bellen we of appen we of krijg ik een mailtje. Niks op aan te merken dus. Ook fijn dat je bijvoorbeeld halverwege de maand een mailtje krijg van jongens let er even op, de maandafsluiting staat weer voor de deur. Of je krijgt een mailtje op appje van let hier even op. Dan denk ik altijd, top! Als er ontwikkelingen zijn worden we er altijd tijdig over geïnformeerd.

Hoe zou je Qmagic aan anderen omschrijven?

Ik zou Qmagic omschrijven als een onderneming binnen Centric, die je helpt om de eerste stap te zetten om door te kunnen groeien. Waar je een kennismaking met het werkveld kan krijgen en uitzoeken of het wat voor je is. En de dingen die je daarvoor nodig hebt dat regelen ze en ze helpen je op weg.

Lijkt het je nou ook leuk om voor Qmagic te komen werken?

Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij hebben voor jou als starter in de IT? Neem dan contact op met onze recruiter Lorenzo op 0611352184

Waarom Qmagic?

png-study

Opleiding & certificering

Qmagic is het startpunt van jouw ontwikkeling als IT-professional. Zo voorziet Qmagic jou van de benodigde certificeringen zoals ITIL, MD 100/101 of VCA.

png-geld

Goede arbeidsvoorwaarden

Bij Qmagic krijg je een goed salaris tussen de €1800 en de €2500. Daarnaast krijg je kilometervergoeding of een leaseauto. Kies je voor de leaseauto? Dan betaal je bij Qmagic geen eigen bijdrage!

png-groei

Doorgroeimogelijkheden

Bij Qmagic zien wij de medewerkers graag groeien. Als onderdeel van Centric kan Qmagic jou veel kansen bieden om jezelf te ontwikkelen.

png-vrijheid

Begeleiding

Bij Qmagic word je persoonlijk begeleid, kijken we samen naar jouw kwaliteiten en wie jij bent als mens. Zo bouwen we samen aan jouw carriere.

© 2020 Qmagic  Privacy  Contact

Instagram